Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها – زمستان از راه رسید و داستان تکراری قطعی گاز واحدهای صنعتی نیز آغاز شده است تا حدی که قطعی گاز در روزهای اخیر کارخانه سیمان استان گلستان را به تعطیلی کشاند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، واحدهای تولیدی و صنعتی تابستان‌ها با قطعی برق و در زمستان‌ها با قطعی گاز مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا که میزان مصرف گاز به علت سردی هوا بیشتر شده، این صنایع هستند که گاز آنها قطع می‌شود.

درست است که تأمین گاز برای مشترکان خانگی در اولویت قرار دارد اما باید در این شرایط تدبیری هم برای فعال ماندن واحدهای تولیدی و صنعتی کرد.

در همین روزهای اخیر کارخانه سیمان استان گلستان که یکی از دو واحد صنعتی بزرگ در این استان به شمار می‌رود به علت قطعی گاز تعطیل شده است. از سوی دیگر اغلب صنایع در سال‌های اخیر دوگانه سوز شده‌اند اما عدم تأمین بموقع سوخت جایگزین، مشکلات فراوانی برای این واحدها ایجاد کرده است.

در همین نمونه اخیر که از  24 آذرماه گاز کارخانه سیمان استان قطع شده، تأمین مازوت هم برای این واحد صنعتی امکانپذیر نبوده است. تعطیلی تولید و بیکاری کارگران به ویژه در واحدهای صنعتی بزرگ آنهم در شرایط اقتصادی و کرونازده کنونی می‌تواند اوج بی‌تدبیری باشد. هرچند شرکت توزیع و پخش فرآورده‌های نفتی استان قول تأمین سوخت جایگزین برای صنایع به ویژه کارخانه سیمان استان را داده اما مسئولان پیش از اینکه مشکلات به وجود بیاید باید برای چنین شرایطی تدابیر لازم را اتخاذ کنند تا منجر به تعطیلی تولید و ایستادن چرخ کارخانه‌ها نشود.

علی طالبی، مدیرعامل شرکت گاز استان با اشاره به وجود 600 هزار مشترک در استان اظهار داشت: مصرف کنندگان گاز به سه بخش خانگی، تجاری و مصرف کنندگان عمده تقسیم بندی می‌شوند که در استان نیروگاه برق علی آبادکتول و کارخانه سیمان دو واحد صنعتی هستند که بیشترین مصرف گاز را دارند.

وی با بیان اینکه امسال یکی از سال‌های سرد و سخت را پیش‌رو داریم، گفت: از چندماه قبل از صنایع بزرگ استان خواستیم که از سوخت جایگزین استفاده کنند تا ما برای تأمین گاز 550 هزار مشترک بخش خانگی با مشکل مواجه نشویم. بهرحال پایداری گاز در بخش خانگی در اولویت قرار دارد و واحدهای صنعتی هم باید همکاری لازم را داشته باشند.

گاز ادارات و 60 واحد صنعتی گلستان فردا قطع می‌شود/قطعی گاز 6 روز ادامه داردتعطیلی 29 کارخانه و بیکاری 3 هزار کارگر گلستانی در اثر قطعی گازگاز شهر پلدختر وصل شد؛ قطعی گاز در شهر معمولان و دوره چگنی

مدیرعامل شرکت گاز استان بیان داشت: میزان مصرف گاز استان در این روزها به حدود 12.5 میلیون مترمکعب رسیده که غیرمنطقی و غیرمتعادل است.

وی همچنین از مشترکان خانگی هم خواسته تا در این روزها صرفه جویی کنند تا مشکلی برای تأمین گاز ایجاد نشود.

در روزهای اخیر با توجه به افزایش میزان مصرف گاز، شاهد خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده اما بدون اعلام قبلی در برخی مناطق استان گلستان از جمله شهر گرگان بودیم که مدیرعامل شرکت برق استان گفته این کار با هدف صرفه جویی در مصرف گاز نیروگاه برق انجام شده است.

علی اکبر نصیری اظهار داشت: مصرف سوخت همه نیروگاه‌ها سوخت‌های فسیلی و گاز است که وقتی در تأمین سوخت دچار مشکل می‌شویم در تولید برق هم کمبود خواهیم داشت.

وی گفت: برق یک صنعت زیرساخت است و برای پایداری آن باید در مصرف انرژی از جمله گاز صرفه جویی شود.

نصیری توضیح داد که روزانه 8.5 میلیون کیلووات ساعت برق در استان مصرف می‌شود که معادل 2 میلیون مترمکعب گاز است. وقتی مشکلی در تأمین گاز به وجود بیاید تأمین برق هم با مشکل مواجه می‌شود.

وی گفت: از زمستان سال گذشته برنامه‌ریزی برای کاهش مصرف برق را در دستور کار قرار دادیم و بخشی از این کار که برعهده شرکت توزیع برق قرار دارد از جمله تعدیل روشنایی معابر را انجام دادیم. وات چراغ‌های معابر را به شدت کاهش دادیم و روشنایی محورهای بین شهری را نیز به صورت یک در میان یا همان زیگزاگی کردیم که با این اقدامات 52 هزار مترمکعب طی شبانه روز در مصرف گاز نیروگاه و 209 مگاوات ساعت در مصرف برق صرفه جویی کردیم.

انتهای پیام/581/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کارخانه سیمان استان واحدهای صنعتی استان گلستان واحد صنعتی صرفه جویی تأمین گاز قطعی گاز مصرف گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۰۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسویه بدهی گازی پتروشیمی ها به دلیل ماهیت مصارف قطعی تبصره هدفمندی یارانه‌ ها باید سریعا انجام پذیرد

پتروشیمی ها جزو صنایع بزرگ کشور محسوب می شوند که دولت نگاه ویژه ای به آن ها دارد. این صنایع سهم مهمی در اشتغالزایی برای کشور دارند. همچنین محصولات آن ها تحریم پذیر نیست. بنابراین، در شرایط تحریم به کمک کشور آمدند. اما در برخی موارد، شاهد بی اعتنایی پتروشیمی ها به منافع ملی هستیم.

به طور مثال، الان می بینیم که هلدینگ های بزرگ پتروشیمی از تسویه بدهی گازی خود به دولت اجتناب می کنند. این امر به معنای ناتوانی دولت در انجام وظایفش است که نارضایتی عمومی را به دنبال خواهد داشت.

حالا باید منتظر شویم و ببینیم که در کشاکش موجود بر سر بدهی گازی پتروشیمی ها به دولت چه تصمیمی اتخاذ می شود. آیا همان طور که دولت خوراک این صنایع را با قیمت مناسب تأمین می کند و حمایت ویژه ای از آن ها دارد، پتروشیمی ها نیز در خدمت جامعه و جلوگیری از بروز کسری بودجه دولت خواهند بود یا خیر.

به زعم بسیاری از کارشناسان، عدم تسویه بدهی پتروشیمی ها به دولت به معنای اعمال فشار مضاعف بر مردم عادی است. نظرات محمدصادق مهرجو، کارشناس ارشد انرژی را در خصوص بدهی گازی 60 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها به دولت و لزوم تسویه آن جویا شدیم که در ادامه می خوانید.

تاثیر بدهی گازی 60 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها بر بودجه دولت

مهرجو در ارتباط با بدهی گازی 60 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها به دولت خاطرنشان کرد: در زمینه بدهی های گازی پتروشیمی ها باید بگوییم، دولت در لایحه بودجه روی درآمد حاصل از فروش گاز به پتروشیمی ها حساب ویژه ای باز کرده است و دولت یک سری هزینه های قطعی دارد که باید از محل درآمدهایش تأمین شود. عدم پرداخت بدهی پتروشیمی ها، دولت را در انجام وظایفش با مشکل مواجه می کند.

این کارشناس ارشد انرژی توضیح داد: دولت هزینه های ثابتی و مصارف قطعی در تبصره هدفمندی یارانه ها دارد و در صورت عدم تحقق مجبور به استقراض خواهد شد. در نهایت اثر کسری بودجه دولت و استقراض از بانک مرکزی به صورت تورم خود را نشان می دهد و بر زندگی مردم عادی اثرگذار است، بنابراین باید موضوع بدهی گازی پتروشیمی ها به دولت کاملا جدی تلقی و از راه های خاص و فوری حل و فصل شود.

 امکان ایجاد تلاطمات در ارزش سهام شرکت های پتروشیمی با برخورد قهری

وی ادامه داد: پتروشیمی ها نیز بخشی از دولت به شمار می روند و بخش هایی از صندوق های بازنشستگی وزارتخانه های دولتی در این هلدینگ ها سهامدار هستند. از سوی دیگر، این واحدهای صنعتی سهمی در اشتغالزایی و ارزآوری برای کشور و همچنین رونق بورس دارند. بنابراین، برخورد قهری با آن ها نتایج خوبی به دنبال نخواهد داشت و امکان ایجاد تلاطمات در ارزش سهام این شرکت ها ایجاد می کند.

این کارشناس ارشد انرژی توضیح داد: تمام آنچه در بالا توضیح داده شد، به این معنا نیست که پتروشیمی ها حق دارند بدهی گازی خود را به دولت نپردازند. وزارت نفت همواره تلاش کرده است خوراک مورد نیاز پتروشیمی ها را با قیمت منصفانه و با توجه به محدودیت های خاص تولیدی در کشور برای پتروشیمی ها تأمین کند. حالا که دولت به لحاظ مالی روی وصول این درآمدها حساب ویژه ای باز کرده است و برای تأمین هزینه مورد نیاز مصارف قطعی به درآمدهای حاصل از فروش گاز به این واحدها نیاز دارد، پتروشیمی ها نیز باید منصفانه به موضوع نگاه کنند و حداکثر همکاری لازم را با دولت داشته باشند.

مهرجو تأکید کرد: حل و فصل موضوع بدهی گازی پتروشیمی ها به دولت یک ضرورت است. زیرا عدم پرداخت این بدهی ها در نهایت به صورت کسری بودجه و تورم خود را نشان می دهد و همه کشور به نوعی در این موضوع متضرر خواهند شد. باید در این قضیه نگاه ملی را لحاظ کرد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • دریافت مجوز شهرک صنعتی زرند بعد از ۱۷ سال
  • تسویه بدهی گازی پتروشیمی ها به دلیل ماهیت مصارف قطعی تبصره هدفمندی یارانه‌ ها باید سریعا انجام پذیرد
  • تأمین برق، چالش جدی شهرک‌های صنعتی
  • توضیحات فولاد ازنا در مورد یک خبر
  • بهره برداری از ۱۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در گلستان تا پایان سال
  • احیای واحدهای راکد دشتستان در دستور کار است
  • برداشت گل محمدی از گلستان‌های کاشان + تصاویر
  • اشتغال ۷۰۰ نفر در کارخانه‌های سیمان خراسان جنوبی
  • بهره برداری از یکصد واحد صنعتی و تولیدی در گلستان تا پایان سال